23 februari, 2012

Veckans Middagstips V. 8: Dumplings


Tänkte passa på att tipsa om en favorit,
för er som har följt mig ett tag får det bli en favorit i repris.
Kanske något att tillaga under helgen?
Receptet är av Leila Lindholm.
Ikväll blir att trolla fram några portioner pannacotta,
vilket blir första gången för mig.
Ärade gäster kommer på middag imorgon,
så då blir det att duka upp en tre-rätter middag.
Svamptoast, fiskgryta och så pannacotta,
kan väl inte bli annat än perfekt.

Fin helg!

Fläskdumplings i buljong
Tillbehör till 4port
350g fläskfärs
1 klyfta vitlök
2msk sweet chilisås
1msk fisksås
3 salladslökar
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn

1 1/2 liter kycklingbuljong
4msk japansk soja
1msk fisksås
1bit färsk ingefära
Saft av en 1/2 lime

300g äggnudlar
1ask böngroddar
1kruka färsk mynta
1kruka färsk koriander
1dl jordnötter
1dl rostad lök (färdigköpt)

Gör såhär:
 Smaksätt färsen med riven vitlök, sweet chilisås, fisksås, fint skivad salladslök, salt och peppar. Koka buljong, soja, fisksås och skalad skivad ingefära och limesaft. Stäng av plattan. Rulla små köttbullar av färsen och lägg i den heta buljongen. Gör ett nytt uppkok och vänta tills köttbullarna flyter upp. Fördela nudlarna i soppskålar, lägg på groddar, plockad mynta och koriander. Fördela köttbullarna med het buljong över nudelskålarna. Garnera med hackade jordnöt




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar