08 maj, 2012

Veckans middagstips V. 19




Så var det soppa-time, och ingenting mindre än en potatissoppa med krispigt strössel.
Receptet kommer från Lantliv Mat och Vin.


Potatissoppa med strössel
Ingredienser för ca 4port
600g potatis, mjölig sort
1 gul lök
7dl vatten+3msk grönsaksbuljong
3dl standarmjölk
2dl creme fraiche
flingsalt
nymald svart peppar

Strössel
3 skivor danskt rågbröd
1 pressad vitlöksklyfta
50g valnötter
smör
1/2dl gräslök
1dl riven västerbottenost.


Gör såhär: Skala potatisen och skär i bitar. Hacka löken. Koka lök och potatis i vatten+buljongen i ca 20 min tills potatisen är riktig mjuk. Mixa soppan slät med creme fraiche och mjölk. Koka uppå igen och smaka av med salt och peppar.
Strösslet: Skär brödet i bitar, stek bröd, vitlök och nötter i smör. 
Tillsätt i en skål och blanda ner ost, och till sist gräslöken.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar