21 februari, 2014

Croissanter




Som jag hade sett framemot denna fredag,
när vi skulle samlas efter arbetets slut,
och fara på spa,
och äta en god middag tillsammans.
Och så vart det att krypa upp i soffan,
under filten istället.
Fy bubblan,
vad trist.
Men, det har vänt minsann, och energin är påväg tillbaka.







Någonting behövde jag ha för att trösta mig,
och grävde fram några plattor smördeg från frysen,
och gjorde för första gången egna croissanter.
Har drömt mig bort till Paris,
och vårens tripp dit,
och vart så sugen på att sätta tänderna i en färsk croissant.
Hittade ett enkelt recept i cyberrymden,
men såhär i efterhand kan det vara bra att kavla ut plattorna kom jag på ..




CROISSANTER
~ av smördeg.

Gör såhär: Dela smördegen i ca 10-12*10-12cm stora ark.
Köper du smördegsark är det bara att dela dem på mitten.
Kavla ut och dela sedan arken på dialogen,
så det blir ungefär 2st trianglar.
Rulla sedan ihop varje "triangel", börja från basen.
Blanda ett ägg, cirka 1msk strösocker och 1/2tsk salt,
pensla på detta på croissanterna.
Grädda i 220grader i ca 1015min.
~ voila!





~ är man extra sötsugen,
kan man pudra över lite florsocker,
då blir det riktigt sockerkalas..

Våra nya renskinn hänger ute på balkongen,
och väntar på att bli invigda.
Idag yr snön runt om knuten,
och det gillar vi,
för snö behöver vi få.
Kryper i kroppen av längtan efter vårvinterdagar,
med sol och vitaste snö,
och man känner sig sådär hög av lycka.
Snart så..


Ha en fin helg!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar